MÜSİAD Kuzey Afrikadan Milyon Dolarlık Anlaşmalarla Döndü
MÜSİAD tarafından potansiyel iş fırsatları ve ortak yatırım imkânlarını araştırmak üzere organize edilen, Fas, Cezayir ve Tunusu kapsayan Ticaret Heyeti Programlarından Türk işadamları milyon dolarlık anlaşmalarla döndü.
250 Türk İşadamının katıldığı ticaret heyeti programında iş adamlarımız yoğun ilgi ile karşılaştı. Üç bine yakın ikili iş görüşmesinin yapıldığı toplantılar sonrası somut adımlar da atıldı.
Cezayir’e İlk 5 Yıldızlı Termal Tesis Türkiye’den
Sakarya’daki Taraklı Termal Tesisleri’nin bir benzeri Cezayir’de yapılacak. Cezayir’e 60 km. uzaklıkta 500 dönüm arazi içine 5 yıldızlı olarak inşa edilecek olan termal tesis için Cezayirli firma 50 milyon dolar yatırım yapacak.
50 Milyon Dolarlık AVM ve Rezidans İşi Aldı
Merkezi İstanbul’da bulunan AK Yapı İnşaat, Cezayir’in en büyük AVM ve Rezidansının yapımıyla ilgili ön anlaşma imzaladı. Cezayir’in Oran şehrinde yapılacak olan inşaatların maliyeti ise 50 milyon dolar. AK Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Asmalı, şirketin Paris’te bulunan merkezinde imzaların atılması için davet aldıklarını ve bu anlaşma sonrası inşaata başlayacaklarını belirtti.
Tunus’un Su Kuyularını Türk Firması Açacak
Tunus’ta devlet ihalesi ile su kuyularını açma işini alan İmaş Makine Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Korkmaz, 3,5 milyon dolarlık bu işin yanı sıra AVM yapımı ile de teklif aldıklarını belirtti. Türk firmaları ayrıca telekomünikasyon, demir çelik, enerji tesisi, zeytinyağı, süt, peynir, salça üretim tesisi kurma, lojistik, gıda, turizm ve mobilya alanlarında da milyon dolarlık işbirliklerine imza attı.
Kuzey Afrika’da Türk Pazarı Kurulsun
Fas, Cezayir ve Tunus’ta Türk İş Adamlarının deneyimlerine ve güvenilirliğine olan ilgiden çok memnun olduklarını dile getiren Kalafatoğlu Ticaret Kollektif Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Okutan, bu ülkelerde tamamı ile Türk markalarından oluşan bir Türk Pazarı oluşturulması teklifini dile getirdi. Türk markalarına olan ilginin bu ülkelerde çok fazla olduğuna dikkat çeken Okutan, “Tamamı Türk markalarından oluşan bir Türk Pazarı bu ülkelerde ciddi anlamda rağbet görür. Biz Gürcistan’da bunu başardık. Böyle bir pazar kurduk. Fas, Cezayir ve Tunus’ta ikili iş görüşmelerinde aldığımız izlenim bu. Bu ülkeler ile ticaret rakamlarımızın çok çok daha iyi seviyelerde olabileceğini gözlemledik” diyerek Türk İşadamlarının gönül rahatlığı ile yatırım yapabileceklerini söyledi.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir:
Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın
görüşüne aykırı olabilir.