NUHTEL: Sıcak Daldırma Galvanizli Tel Üretiminde Etkin Faaliyet Gösteriyoruz
NUHTEL Genel Müdürü Ertan Demiryürek ile gerçekleştirdiğimiz röportajımızı sizlerle paylaşıyoruz.
NUHTEL Genel Müdürü Ertan Demiryürek ile gerçekleştirdiğimiz röportajımızı sizlerle paylaşıyoruz.
Öncelikli sizi ve firmanızı tanıyabilir miyiz?
NUHTEL başta sıcak daldırma galvanizli tel üretimi olmak üzere tel ve tel ürünleri üretimini yapmaktadır. Hedefi daima en yüksek standartlı, kaliteli ürünü üreterek müşteri memnuniyetini en üst düzeye çıkarmak olan NUHTEL, müşterilerinin ihtiyaç ve beklentilerini kaliteli hizmet ile karşılamayı ilke edinmiştir. Bu amaç ile yola çıkan NUHTEL 2012 yılında devreye alınan son teknoloji tel çekme ve galvanizleme hatları ile üretimine başlamıştır. Merkezi İstanbul olan şirketimizin üretim yeri ise Yalova Sanayiciler Sitesi Taşköprü bölgesinde 37.500 m2‘lik bir alan üzerine kurulan, 40.000 ton/yıl kapasiteli sıcak daldırma galvanizli tel ve tel mamulleri fabrikasıdır. Üretim kapasitesinin %40‘nı ihraç eden bir firmadır. Ben de şirketin Genel Müdürü olarak görev yapmaktayım.
Müşterilerinize sunmuş olduğunuz ürün ve hizmetler neler?
NUHTEL kaliteli ürünü üreterek müşteri memnuniyeti en üst düzeye çıkarmayı hedeflemiş bir firmadır. Bu amaç ile müşterinin talebine göre istenilen çapta sıcak daldırma galvanizli tel, soğuk çekilmiş demir tel, yüksek karbonlu çelik tel, parlak tel, dikenli tel, tavlı tel, yağlı balya teli ve inşaat çivisi üretimi yapmaktadır.
Ağırlıklı olarak hangi sektörlere çözüm üretiyorsunuz?
Genel anlamda inşaat, tarım, hayvancılık, otomotiv sanayi, kırtasiye malzemeleri, beyaz eşya yan sanayi, ev gereçleri, mutfak malzemeleri ve diğer sanayi sektörlerine hizmet vermekteyiz.
Sıcak Daldırma Galvanizleme (SDG) yöntemi ülkemizde son dönemde yaygınlaşmaya başladı. Bu anlamda sektör son yıllarda ne gibi gelişmeler kaydetti?
Ülkemizde galvanizli ürün üretimi gelişmiş Batı ülkelerine göre çok geride kalmıştır. Son yıllarda ülkemizde sektöre yatırım yapılmaktadır ve biz sadece bunun düşük karbonlu ve yüksek karbonlu demirin çinko kaplama prosesiyle üretim yapmaktayız.
Sektörün ve galvanizleme bilincinin gelişmesi için ülkemizde neler yapılması gerekiyor? Bu noktada okuyucularımıza ve resmi makamlara iletmek istediğiniz bir mesajınız var mı?
Galvaniz kaplama işlemi demirin ve çeliğin olmazsa olmazıdır. Galvaniz ile kaplanan demir veya çeliğin ömrü uzar dayanıklılığı artar. Buna bağlı olaraktan bakım-onarım maliyeti azalır. Galvaniz işlemi görmeyen demir veya çelik korozyona uğraması kaçınılmazdır. Bunun bilincine varmalıyız.
Pazar payınızı artırma adına yurtiçi ve yurtdışında yürüttüğünüz çalışmalar neler? 2016 yılında hangi fuar, seminer vb. etkinliklere katıldınız ya da katılacaksınız?
Ülkemizin ve firmamızın pazardaki payını arttırmak adına geçtiğimiz yıllarda Almanya, Rusya ve Brezilya fuarlarına katıldık. Son olarak da 2016 Nisan ayında gerçekleşen dünyanın en büyük Messe Duesseldorf (Wire&Tube) fuarına katılarak olumlu ve güzel dönüşler almaya devam ediyoruz.
Kısa ve uzun vadede hayata geçirmeyi düşündüğünüz plan ve projeleriniz neler?
Kısa vadede alt yapısı hazır olan ve yakın sürede faaliyete geçirmeyi planladığımız enerji sektörüne hizmet sunmak adına kablo zırh teli ürünümüzü üretmeye başlayacağız. Uzun vade de ise yatırımlarımız devam etmekte olacaktır.
2016 yılının ilk çeyreği firmanız açısından nasıl geçti? 2016 yılı sonundan beklentileriniz neler?
2016 yılının ilk çeyreğinde ülkemizde artan terör olaylarından dolayı yurtiçi pazarı olumsuz etkilendi. Yurtdışı pazarına bakacak olur isek dünya pazarı çok büyük, pazar payımız her geçen gün artıyor ancak hak ettiğimiz paya ulaşamadık bunun sebebi ise hammadde fiyatlarının Avrupa’dan yüksek olması. Buna bağlı olarak da üretim kapasitemiz için hedeflediğimiz %70’lik ihracat oranını gerçekleştiremiyor olmamız.
Son olarak en büyük temennim, 2016 yılının diğer yarısı itibari ile ülkemize ve tüm dünya ülkelerine hayırlı, terör olaylarından uzak, savaşsız bir yıl olması...
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir: Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın görüşüne aykırı olabilir.