Otomasyon işlerinde çözüm ortağınız: ERS OTOMASYON
İş hedefim ülkemizin yurtdışı makina ve sistem bağımlılığını azaltmak, gelişen teknolojiyi ülkemizin ve firmaların yararına kullanmayı ilke edinerek, kendimizi sürekli geliştirme ve iyileştirme temeli üzerine kurulmuştur.
ERS Otomasyon Genel Müdürü Osman Ersoyoğlu ile gerçekleştirdiğimiz
röportajımızı sizlerle paylaşıyoruz.
“Firmamız güçlü mühendis kadrosu ile faaliyetlerini sürdürüyor”
Sorularımıza geçmeden önce bize kendinizden bahseder misiniz?
İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik Haberleşme Mühendisliği Bölümü’nden 1992 yılında mezun oldum. Evliyim. 1 erkek çocuk babasıyım. 20 yılı aşkın özel sektörde çalışmamdan sonra 2009 yılında kardeşim Serhat Beyin Sanayi ve Ticaret Bakanlığının Teknogirişim sermaye desteği ile kurmuş olduğu şirkete 2015 yılından itibaren aktif olarak bende katıldım.
İş hedefim ülkemizin yurtdışı makina ve sistem bağımlılığını azaltmak, gelişen teknolojiyi ülkemizin ve firmaların yararına kullanmayı ilke edinerek, kendimizi sürekli geliştirme ve iyileştirme temeli üzerine kurulmuştur.
Firmanızı tanıyabilir miyiz? Firmanızın kısa tarihçesi ve bugünlere gelişi hakkında neler söyleyebilirsiniz?
ERS ELEKTRİK OTOM. MAK. ELK SAN TİC LTD ŞTİ 2009 yılında kurularak Selçuk Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesinde faaliyetlerine başlamıştır. Kurucu ortaklarının Otomasyon Sektöründe edindiği 21 yıllık tecrübesini müşterilerine aktarmak amacıyla 2015 yılı başlarında gücünü ve kalitesini Ant Mühendislikle birleştirip Konya Karaman Bayiliğini alarak bu sektörde hizmet vermeye başlamıştır. LS, Datalogic, Hanyoung, İdec, Bdc ve Nemicon markalarının Konya ve Karaman bayiliğini yapmaktayız.
Müşterilerinize sunmuş olduğunuz ürün ve hizmetler neler?
Firmamız, test makinaları, makina revizyonu, Ar-Ge projeleri, otomasyon ürünleri tedariği, anahtar teslim projeler, enerji verimliliği, proses iyileştirme ve birçok alanda faaliyet göstermektedir. Aynı zamanda kendi imalatımız olan elektromanyetik vibratörler, sıcak yolluk üniteleri, check weigher üretimlerimiz bulunmaktadır. Firmamız güçlü mühendis kadrosu ile müşteri sorunlarına, satış öncesi ve sonrası teknik destek ile çözüm üretmektedir. Tüm bu çalışmalarımızla birlikte aktif olarak bir KOSGEB projesi dahilinde yurtdışından tedarik edilen bir makinanın ülkemiz şartlarında mekanik ve elektronik kısımlarının tamamen kendi imkanlarımızla yapma konusunda da gayret sarf etmekteyiz.
Ağırlıklı olarak hangi sektörlere çözüm üretiyorsunuz?
Makina, gıda, otomotiv, paketleme, değirmen makinaları, plastik ambalaj gibi sektörlere hizmet veriyoruz.
Endüstri 4.0 tüm sektörlerde önemli yeniliklere yol açıyor. Bu kapsamda ne tür yenilikler yapıyorsunuz?
Yapmış olduğumuz tüm sistemlerin altyapısını endüstri 4.0’a uygun hale getirmekteyiz. Aynı zamanda KOSGEP projemizde de altyapıyı endüstri 4.0’a göre ilerletmekteyiz.
2020 yılının ilk yarısı firmanız açısından nasıl geçiyor? Yılsonu için öngörüleriniz neler?
Covid -19 sebebiyle 2020’nin ilk yarısında sözleşmelerini yaptığımız ama şuan beklemeye alınan işlerimiz bulunmakta olup, firmalar yatırımlarının bir kısmını erteledi, iş gücü ve üretim kayıpları yaşandı. Tüm bu bekleme süreçleri ile birlikte aktif olarak çalışmalarımıza devam etmekteyiz. 2020’nin 2. Yarısı için piyasada canlanma olacağını düşünüyoruz. Sektörün toparlanmasının, devletimizin izleyeceği ekonomik ve sosyal tedbirlerle daha da iyi yönde gelişme göstereceğine inanıyoruz.
Şirket olarak Covid 19’a karşı almış olduğunuz önlemler neler oldu? Bu süreci nasıl geçiriyorsunuz? Üretimde aksamalar veya yavaşlamalar oldu mu?
Şirket çalışanlarımızın bir bölümü evden çalışma düzenine geçiş yaptı. Bu süreci firma içerisinde sistem konusunda iyileştirmeler yaparak geçirdik. Aynı zamanda dijitalleşme ile ilgili yenilikler ve iyileştirmeler yaptık. Müşterilerimizle görüşmelerimizi daha sık hale getirerek ihtiyaçlarına en hızlı şekilde çözüm üretmeye özen gösterdik. Üretilen makinelerin piyasada nasıl ticaretleştirileceği konusunda bir fikir havuzu oluşturduk. Bu yönde çalışmalarımızı hızlandırdık.
Kısa ve uzun vadede hayata geçirmeyi düşündüğünü projeleriniz neler?
- Vibrasyon ile taşıma sistemleri
- Ar-Ge projemiz olan çok kefeli terazinin elektronik sistemini yurtiçi ve yurtdışı pazarda satışını yapmak.
- Üretimini yaptığımız check weigher makinasının pazar payını artırmak, ihracatını başlatmak.
- Bayisi olduğumuz LS, Datalogic, hanyoung gibi markalarımızla daha çok firmaya ulaşarak çözüm ortaklığı sağlamak.
Son olarak eklemek istedikleriniz…
Ülkemizin yurtdışı makine ve teknoloji bağımlılığını azaltmak, ihracatımızı artırmak öncelikli hedefimizdir. Bu doğrultuda bilgi ve tecrübelerimizi çalıştığımız firmalar ile paylaşmakta ve ihtiyaçlarına hızlı ve doğru çözümler üretmeye devam edeceğiz.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir:
Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın
görüşüne aykırı olabilir.