Radyant Isıtma Sistemleri, Endüstriyel Tesislerdeki Verimliliği Artıyor
Çukurova Isı; kullanışlı, güvenilir ve verimli radyant ısıtma teknolojileri ile soğuk kış günlerinde endüstriyel tesislerdeki verimliliği maksimize etmeyi amaçlıyor.
Çukurova Isı; kullanışlı, güvenilir ve verimli radyant ısıtma teknolojileri ile soğuk kış günlerinde endüstriyel tesislerdeki verimliliği maksimize etmeyi amaçlıyor.
Çukurova Isı; kullanışlı, güvenilir ve verimli radyant ısıtma teknolojileri ile soğuk kış günlerinde endüstriyel tesislerdeki verimliliği maksimize etmeyi amaçlıyor.
Kış soğuklarında doğru sistemler kullanılarak ısıtılan endüstriyel tesisler, konforlu çalışma ortamları sunarak, çalışanlarının performansını artırıyor. Doğru sistem tercihi aynı zamanda ısıtmadan kaynaklı enerji giderlerini de düşürerek, yüksek tasarruf ve çevreci bir yaklaşım da sunuyor.
Enerjiden yüzde 65 tasarruf
Sürdürülebilirlik ilkesiyle geliştirdiği ileri radyant ısıtma teknolojileri ile soğuk kış günlerinde sıcak çözümler sunan Çukurova Isı, endüstriyel tesislerdeki verimliliği maksimize etmeyi amaçlıyor. Endüstriyel tesislerin ihtiyacına uygun olarak tasarlanan radyant ısıtıcıların, verimliliğe etkisi üzerine açıklamalarda bulunan Çukurova Isı Pazarlama Müdürü Osman ÜNLÜ: “Endüstriyel tesislerdeki iç ortam havasını konforlu bir şekilde ısıtmak, arıza hallerinde sistemin kesintiye uğramasını önlemek ve enerjiden yüzde 65’lere varan oranda tasarruf sağlamak mümkün” dedi. Osman Ünlü, sözlerine şöyle devam etti: “Çukurova Isı olarak, ileri teknoloji radyant ısıtma sistemlerimiz ile endüstriyel tesislerde konforlu çalışma ortamları sunarak, çalışanların performansını artırıyoruz. Böylece işletme sahiplerinin hem çalışanları için gerekli konfor şartlarını sağlamaları hem de üretimde verimliliği artırmaları mümkün oluyor. Ayrıca ısıtmadan kaynaklı enerji tüketimini azaltarak, işletme ekonomisine katkı sağlıyor ve aynı zamanda çevreyi koruyoruz”.
Spot (noktasal) ısıtma avantajı
Endüstriyel tesislerdeki konfor ve verimlilik açısından lokal ( bölgesel ) ısıtmanın önemine dikkat çeken Osman Ünlü: “Kış soğuklarında rahat ettiren teknoloji “Goldsun CPH” ile genel ısıtmanın yanı sıra istenen bölgelerde lokal (bölgesel) ve spot (noktasal) ısıtma yapıyoruz. Lokal ısıtma ile işletmelerin ek mesai saatlerinde yalnızca ısıtmaya ihtiyaç duyulan bölge veya bölgeleri ısıtarak, tasarruf sağlıyoruz. Spot ısıtma ile kişisel konforu da maksimuma çıkararak, işletmede çalışan personelin, ortam şartlarından kaynaklı verim kaybı yaşamasının da önüne geçiyoruz.
Sistemin rejime girme süresi: 15-30 dakika
Radyant ısıtma sistemlerinin işletmelerdeki verimliliğe olan bir diğer katkısı ise rejime girme süresi. Radyant ısıtma sistemleri rejime girme süresiyle de klasik sistemlere göre yüksek verim ve tasarruf sağlıyor. Çünkü radyant ısıtma sistemleri 15-30 dakika kadar kısa bir sürede rejime girerken, klasik sistemlerde bu süre 2 saat kadar sürebiliyor.
Kısa sürede konfor şartları sağlanıyor
Rejime girme süresi açısından oldukça avantajlı olan radyant ısıtma sistemleri, mekânın ısıtma süresi açısından da klasik sistemlere göre avantaj sunuyor. Radyant ısıtma sistemlerinde, işyeri mesaiye başlamadan bir saat önce rejime alınan sistem ile bir saat kadar kısa bir sürede gerekli konfor şartları sağlanıyor. Bu süre klasik sistemlerde 2 – 4 saat kadar sürüyor. Spot ısıtmada ise sistem rejime girdiği anda ısıtma sağlanıyor”.
Arızadan kaynaklı verim kaybı yaşanmıyor
Radyant ısıtma sistemlerinde bakım ve arıza hallerinde sorunun çözümünün oldukça kolay olduğunu da belirten Osman Ünlü: “Arıza hallerinde, klasik ısıtma sistemlerdeki gibi sistemin tamamen durması söz konusu değil, bir veya birkaç cihaz arızalansa dahi ortamdaki diğer cihazların çalışmasına engel bir durum oluşmayacağı için konfor şartlarının değişmesinden kaynaklı bir verim kaybı yaşanmıyor” dedi.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir: Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın görüşüne aykırı olabilir.