SANAYİYE YÖN VERENLER 20.KEZ BULUŞTU, WIN AUTOMATION REKOR KATILIM VE ZİYARETÇİYLE, BU YIL DA KAZANDIRDI
10 salonda, 30 bin net m2nin üzerinde kapalı alanda ve22 ülkeden katılımcı ile rekor kıran WIN Automation bu yıl da iddiasını kanıtladı. Fuarı dört günde 75.802 kişi gezdi, yabancı alım heyetlerinin çokluğu dikkat çekti.İhracatın lokomotifi sektörler fuarda en son yeniliklerini sergiledi.
20. yılında 4 önemli sektörün sergilediği ürün ve hizmetlerin sunulduğu, Türkiye ve Avrasya Bölgesi imalat endüstrisinin en önemli ve 1 numaralı fuarı olarak anılan WIN - World of Industry Fuarı, Türkiye’den ve dünyadan 1765 sayıda katılımcı ve 75.802 ziyaretçi ile bir başarıya daha imza atarak sona erdi. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde, Hannover Messe Bileşim Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen fuar,“Otomasyon”, “Electrotech”, “Hydraulic & Pneumatic” ve “Materials Handling” sektörlerinin önde gelen dünya çapında firmalarına ev sahipliği yaptı.
Türkiye’den ve dünyadan 3036’sı 72 farklı ülkeden gelen 75.802 profesyonelin ziyaret ettiği WIN-World of Industry Automation Fuarı, 30.000 m2 üzerindeki kapalı alanda 1.765 katılımcı firmayı ağırladı.
Ulusal katılımcıların yanı sıra Avusturya, Almanya, Belçika, Bulgaristan, Çin, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Fransa, Güney Kore, Hindistan, Hollanda, Japonya, İspanya, İsviçre, İtalya, Portekiz, Polonya ve Romanya olmak üzere 22 farklı ülkeden fuara katılan şirketler kendi ürün ve teknolojilerini sergilediler. Japonya, Güney Kore, İtalya ve Almanya fuarda bu yıl ülke pavyonlarıyla yer aldı.
Fuar öncesinde göstermiş oldukları tanıtım faaliyetlerinin başarılı olmasından memnuniyet duyduğunu ifade eden Hannover Messe Bileşim Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü, Alexander Kühnel şunları söyledi; “WIN Otomasyon Fuarı bugün alanında lider bir fuar olarak her zamankinden daha fazla kabul görüyor. Şirketlerden başarılı iş bağlantıları yaptıklarına dair oldukça olumlu geri bildirimler alıyoruz. WIN ailesi büyüdü. 20 yıl önce başlattığımız fuar bugün Türkiye genelindeki en büyük fuar haline geldi. WIN fuarının yirmi yıl içinde bu derece büyüdüğünü görmek bizleri mutlu ediyor. Katılımcı ve ziyaretçi sayısının yüksek olması ve müşterilerimizin yapılan işten memnuniyet duyması organizatör olarak katılımcıların yararına iyi işler yaptığımızı göstergesidir.”
Fuar “Otomasyon”, “Electrotech”, “Hydraulic & Pneumatic” ve “Materials Handling” sektörlerinin önde gelen firmalarını bir araya getirdi. Ulusal ve uluslararası çok sayıda lider firma en yeni ürünlerini Türkiye ve yabancı ülkelerden gelen ziyaretçiler için sergiledi.
Endüstriyel Otomasyon Fuarı Üst Düzeyde Ulusal ve Uluslararası Şirketleri Ağırladı
Türkiye sanayileşme sürecindeki hızlı artışa paralel olarak üretimde otomasyonun önemi giderek artmaktadır. Ortalama olarak yıllık 7-8% oranında büyümektedir ve önümüzdeki yıllarda da bu oranın korunacağı hatta artacağı öngörülmektedir.
VDMA (Alman Mühendislik Federasyonu) Türkiye Ülke Müdürü, Friedrich Wagner fuarın olumlu sonuçlarına ilişkin düşüncelerini dile şöyle getirdi: “WIN Otomasyon Fuarına resmi katılım gösteren 38 Alman firması fuardan son derece memnun… Türkiye ve tüm bölgedeki eski ve yeni müşteriler ve ortaklar ile gelecek vaadeden iş bağlantıları kurdular. Bu bağlantıların gelecekte genişletilmesi gerekiyor.”
Bonfiglioli Türkiye Genel Müdürü, Murat Güracar, WIN Automation fuarı ile ilgili görüşlerini belirtti: “Geçen seneye göre ziyaretçi sayısında artış var. ziyaretçi kalitesi iyi... fuardan memnun olmamızdan dolayı gelecek yıl daha büyük metrekare ile katılmaya karar verdik.“
Materials Handling Fuarı bu yıl ISDER (İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği) ile uzun vadeli bir işbirliğine imza attı
Günümüzde endüstriyel topluluğun artan ihtiyaçları taşıma, istifleme ve depolama konularındaki çözüm ihtiyacını da arttırmaktadır. Türkiye ve diğer tüm ülkelerde yatırım maliyetleri ve depolama alanlarının azaltılması gibi konular lojistik ve depolama yöneticileri için en önemli konulardır.
Bu yıl İSDER ile olan işbirliği ile üyelerin sergilediği forkliftler olmak üzere, bir çok farklı ürün kategorisi Materials Handling fuarında ziyaretçilerle buluştu.
Türk makine sektörünün 2023 hedefine ulaşabilmesi için WIN Materials Handling Fuar’ı gibi fuarlara katılımının önemli olduğunu söyleyen İSDER Genel Sekreteri Faruk Aksoy: “Türk Makine Sektörünün 2023 yılındaki 100 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşabilmesi için bu tip fuarlar çok önemli. Fuar Türk makinasının eksik yönlerini görmesi ve dünya pazarlarıyla ilişki kurması açısından çok faydalı” dedi. 20 yıldır süre gelen WIN Material Handling Fuarı, makina sektöründe dünyanın en etkili fuarlarından biri.”
HMF Makina, Ürün Pazarlama Müdürü, Nergis Özbek, organizasyondan memnun kaldıklarını dile getirdi: “Fuar ziyaretçilerinin oldukça profesyonel olduğunu düşünüyorum. Bugün için daha önce katıldığımız organizasyondaki ziyaretçi adetlerini geçmiş durumdayız. İstif makinacılarının daha toplu halde yer almasının daha doğru olduğu kanaatindeyim. Organizasyon beklentilerimizi karşıladı.”
Electrotech Fuarı’nda ilk kez “Yenilenebilir Enerji” Özel Sergi Alanı oluşturuldu
Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Türkiye’nin elektrik ihtiyacında 2009-2023 yılları arasında yılda %6’lık bir artış olacağını tahmin ediyor. ” WIN Fuarları’nın önemli bir parçası olan ve elektrikle ilgili tüm alt dalları kapsayan Electrotech Fuarı’nda ise bu yıl ilk defa 9. Holde “Yenilenebilir Enerji Özel Sergi Alanı” bulundu.
ETMD Elektrik Tesisat Mühendisleri Derneği Başkanı, Tuncer Özekli fuar ile ilgili şunları söyledi: “Bu sene yapılan WIN Fuarı kapsamında yenilenebilir Enerji bölümünün açılması ve genel olarak standların düzeni görsel açıdan gayet başarılıydı. Özellikle, desteklediğimiz Electrotech kısmına ve Derneğimiz ile ilgili Otomasyon kısmına katılımcıların yüksekliği sevindiriciydi, Hannover Messe WIN Fuarına düzenlemeleri nedeniyle teşekkür ederiz.”
Makel Pazarlama Müdürü, Fatih Yüzbaşıoğlu, fuarla ile ilgili görüşlerini belirtti: “WIN Fuarları, oldukça kapsamlı bir organizasyon. O anlamda buraya gelen ziyaretçiler de farklı alanlarda uzmanlık sahibi. Dolaysıyla standımıza gelen ziyaretçi profilinden oldukça memnunuz. Çünkü hepsi konusunda uzman ve elektrikçi olarak tabir ettiğimiz kişilerden oluşuyor. Onlara verdiğimiz bilgiler ve kurduğumuz karşılıklı diyalog tatmin edici. Piyasaya yeni sürmeye hazırlandığımız akıllı bina sistemleri de oldukça ilgi gördü. Özetle umduğumuzu bulduğumuzu söyleyebilirim.”
Hidrolik ve Pnömatik Fuarı Sektöre Kazanç Sağladı
Türkiye’de Hidrolik ve Pnömatik Endüstrisi makine üretim endüstrisi ile paralel bir gelişim göstermektedir. Hidrolik-Pnömatik sektörü, imalat sanayindeki hızlı gelişme ile birlikte özellikle son 10 yıldır ciddi bir atılım içinde. Tahminlere göre 400 milyon Euro civarında büyüklüğe sahip olan sektör, önümüzdeki dönemde de imalat sanayindeki gelişmelerle büyümesini sürdürecek.
AKDER Akışkan Gücü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, Fikret Dalkıran, fuar ile ilgili görüşlerini belirtti: "Bir WIN Fuar'ını daha geride bıraktık. 21-24 Mart 2013 tarihleri arasında düzenlenen fuar, her yıl olduğu gibi bu yıl da çok hareketli geçti. Hidrolik pnömatik sektörü için ayrılmış olan 12 numaralı hol, gerek AKDER üyeleri, gerekse üye olmayan sektör mensupları tarafından dolduruldu. Fuarı, Bu yıl her yıla göre daha temiz, daha düzenli ve daha organize bulduk. WIN Fuarı için emeği geçen herkesi kutlar, teşekkürlerimi sunar, daha güzel Fuar'lar için, başarılar dilerim."
Kastaş Kauçuk A.Ş. Genel Müdürü, Haydar Atılgan, fuar ile ilgili görüşlerini dile getirdi: "Daha önceki yıllarda da olduğu gibi bu yılki fuarın genel seyri ve ziyaretçi katılımı açısından başarılı olduğunu düşünüyorum. Bu yıl katılımcılar piyasa beklentilerine paralel olarak daha ileri teknoloji ürünlerini sergilediler. En önemlisi de robotların ve robotik sistemlerin fuarda önemli bir yer tutmasıydı. Kastaş olarak şu anda katıldığımız 6 Hannover Messe fuarlarının genel yapısı beklentilerimizi karşılamaktadır."
Avrasya ve Orta Doğu’nun yanı sıra Afrika’dan gelen davetli heyetler Ekonomi Bakanlığının desteği ile fuarı ziyaret etti. İstanbul Sanayi Odası’nın ikili iş görüşmeleri düzenlediği fuarda İran ve Almanya Baden Württemberg’den gelen satın alma heyetleri ağırlandı. Uluslararası Satın Alma Heyetleri ve Anadolu Heyeti’nin yanı sıra Tunus, Mısır, Suudi Arabistan, Irak, İran, Özbekistan, Azerbaycan, Bosna Hersek, Cezayir, Kazakistan, Afganistan, Fasve Filistin gibi ülkelerden gelen dernek başkanları fuarı ziyaret ederek önemli iş bağlantıları yaptı.
Endüstriyel Etkinlikler Zirvesi sektöre ışık tuttu
Fuar kapsamında her yıl düzenlenen “Endüstriyel Etkinlikler Zirvesi” bu yılda çok sayıda konferans, panel, kurumsal etkinlik ve çözüm gösterilerine ev sahipliği yaptı. Zirve; WIN Fuarlarının yarattığı ticari platformun yanı sıra çok etkili bir bilgi paylaşım platformu olarak da sektöre ışık tutmayı hedefledi. Zirve kapsamında, Alman VDMA Derneği, Robotik adı altında seminer düzenledi. Bu yıl ilk kez Baden Württemberg tarafından düzenlenen Matchmaking etkinliği (İkili İş Görüşmeleri) ve bir Workshop zirvede yer aldı. Matchmaking etkinliği inovatif paylaşımlar, yeni iş ortakları arayan firmalar ve yeni işbirliklerine imza atmak isteyenler için etkili bir platform oluşturdu.
“Metal Working”, “Welding” ve “Surface Treatment” teknolojilerini tek çatı altında toplayan WIN Metal Working Fuarı 6-9 Haziran 2013 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Sektördeki en son trendler ve gelişmelerin sergileneceği fuara Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi ev sahipliği yapacak.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir:
Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın
görüşüne aykırı olabilir.