SCHULER FİRMASINDAN DEMİR ÇELİK ENSTİTÜSÜ VE AR-GE MERKEZİNE ZİYARET
Schuler Firması, Teknoloji Yönetim Kurulu üyesi Joachim Beyer, Proje Yönetim Direktörü Paul Sulikowski 10 kişilik ekibi ve KARDEMİR AŞ de çalışan mühendisler ile birlikte KBÜ Demir Çelik Enstitüsü ve Ar-Ge Merkezini ziyaret ederek laboratuarları yerinde incelediler.
Karabük Üniversitesi (KBÜ) bünyesinde kurulan Türkiye’nin ilk Demir ve Çelik Ensititüsü ve Ar-Ge Merkezinde inceleme yapan firma yetkililerine bilgiler veren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kadı, enstitünün 2 ay önce hizmete geçtiğini söyledi.
Enstitü hakkında detaylı bilgiler veren Kadı, “ 2014 yılı içerisinde önce laboratuvar bazında akredite olacağız, daha sonra tüm test analizlerinde uluslararası geçerliliği olan akreditasyon gerçekleşecek. Üniversitemiz ve çalışanlarımız genç bunun sonucu olarak dinamik bir üniversiteyiz. Üniversite sanayi iş birliği alanında KARDEMİR AŞ. ile geliştirdiğimiz işbirliği modeli ülkemizde örnek alınan bir modeldir. KARDEMİR AŞ. ile birlikte geliştirdiğimiz üniversite-sanayi işbirliği modelini ülkemizdeki tüm demir çelik sektörüne yaygınlaştırmayı planlıyoruz. Bu kapsamda önümüzdeki aylarda ülkemizde bu alanlarda faaliyet gösteren 40 dan fazla sanayi kuruluşlarına ve sivil toplum örgütlerine ziyaretler gerçekleştireceğiz. Mevcut durumda tam donanımlı olarak 15 laboratuvar kurulmakta gelecekteki talepler gelişmeler için ise 10 tane laboratuvar da bekletilmektedir. Proje için ihtiyaç duyacağınız ek laboratuvar ve donanıma ihtiyaç duyulursa sektör tarafından bize bildirildiğinde yeni ihtiyaçları da karşılayabiliriz. Ar-Ge Merkezi’nde bulunan ofisler bizimle iş birliği yapan ar-ge projeleri yapacağımız firmalara proje süresince tahsis etmek için planlanmıştır. Demir Çelik Enstitüsü ve Ar-Ge Merkezi’nin temel amaçları, Türkiye’de ve dünyada demir çelik üretimi konusunda yeni teknolojilerin geliştirilmesine, ürün kalitesinin arttırılmasına, katma değeri yüksek vasıflı çelik üretilmesine, demir çelik tesislerinin verimliliğin arttırılmasına ve demir çelik üretiminde yerli ham madde ve cevherin etkili ve verimli kullanılmasına yönelik araştırmalar için gerekli bilimsel ortamın sağlanmasının yanı sıra, ülkemizde üretilen ürünlerin uluslararası düzeyde kabul gören akreditasyon koşullarında kalite kontrol testlerinin yapılmasına yönelik altyapı oluşturarak üretici, kullanıcı ve bu alanlarda araştırma yapan kamu ve özel sektör kuruluşları ile iş birliği yaparak bilimsel araştırmalar yaparak ve koordine ederek, Türkiye’nin demir çelik alanındaki strateji ve politikalarına katkı sağlayacağız. Bu bağlamda sizlerle de iş birliği yapmak isteriz” dedi.
SCHULER Firması Teknoloji Yönetim Kurulu Üyesi Joachim Beyer ise birlikte güzel işlere imza atacaklarını düşündüklerini söyleyerek, üretilen çelik türleri ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir:
Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın
görüşüne aykırı olabilir.