Takım Çeliği İthalatçıları Dernekleşme Yolunda
Dernekleşme yolunda ilk adımı atan takım çeliği ithalatçıları, 18 Ocak 2011 Salı günü Zeytinburnu Gelik Restaurantta düzenlenen toplantı yemeğinde bir araya geldiler.
Dernekleşme yolunda ilk adımı atan takım çeliği ithalatçıları, 18 Ocak 2011 Salı günü Zeytinburnu Gelik Restaurantta düzenlenen toplantı yemeğinde bir araya geldiler.
Dernekleşme yolunda ilk adımı atan takım çeliği ithalatçıları, 18 Ocak 2011 Salı günü Zeytinburnu Gelik Restaurant’ta düzenlenen toplantı yemeğinde bir araya geldiler.
Takım çeliği sektörünün sorunlarını ele almak ve sektör içi dayanışmayı arttırmak amacıyla Çelik Metal Genel Müdürü Recep Çelik tarafından organize edilen toplantı yemeğine sektörün öncü firmaları; Aroymak,
ASSAB, Birleşik Metal, Çelik Metal, EST Nur Çelik, Kerem Metal, Korkmaz Çelik, Oktay Metal, Osmanlı Çelik, Oyal Metal, Sağlam Metal, Schmolz Bickenbach, SVG Çelik ve Yükselen Çelik’ten temsilciler katıldı.
Sektör temsilcilerini sıcak bir atmosferde biraya getiren toplantıda, takım çeliği ithalatçılarının bir çatı altında toplanması gerekliliğinin altı çizildi. Gümrük işlerinde ve sektörün pazar payında yaşanan sorunların aşılması noktasında işbirliğinin önemine değinen katılımcılar, yaşanan sıkıntıların giderilmesi için yetkili mercilerle yapılacak görüşmelerin bir dernek çatısı altında gerçekleştirilmesinin çok daha etkili olacağı konusunda hemfikir oldular.
Dünya kalıp sektöründeki gelişmelerin Türkiye’ye olan yansımalarının da değerlendirildiği toplantıda, Türkiye’de yapılan kalıpların 80’inin yurtdışına çıkmasını önlemek amacıyla neler yapılması gerektiği konusunda fikir alış verişinde bulunuldu. Sektör içi rekabetin belli ilkeler çerçevesinde ve yapıcı yönde olması konusu da toplantıda ele alındı.
Toplantıda ayrıca, kalıp için önemli olan ısıl işlem sektörüyle bilgi alış verişinin arttırılması ve işbirliği süreçlerinin kolaylaştırılması adına yapılabilecek çalışmalar hakkında fikirler ortay kondu. Kalıp, çelik ve ısıl işlem üçgeninde koordinasyonun sağlanması ve eğitim alanında yapılacak ortak çalışmaların gerekliliğine dikkat çeken katılımcılar, sektörün kalıpçılara nasıl daha iyi hizmet edebileceği ve bunu yaparken takım çeliği sektörünün mağdur olmaması için alınacak tedbirler üzerinde fikir alış verişinde bulundular.
Toplantıda ele alınan bir diğer konu ise sektörel gelişim açısından eğitime verilecek desteğin önemi idi. Gerek lise, gerekse üniversitelerde takım çeliği alanında yapılan çalışmaların desteklenmesi ve sektörde istihdam edilen işgücünün eğitimi noktasında yapılabilecek çalışmalar da toplantıda masaya yatırıldı.
Toplantıyı organize eden Çelik Metal Genel Müdürü Recep Çelik, “Bu toplantıyı bir çeşit tanışma ve kaynaşma toplantısı olarak görüyoruz, ikinci toplantıda bu birlikteliği somut bir platforma taşıyacağız. 15 Mart 2011 Salı günü gerçekleşecek olan ikinci toplantıya tüm katılımcı meslektaşlarımızı bekliyor ve toplantıda ele alınan konularla ilgili yapılacak çalışmalarda tüm arkadaşlarımızın desteklerini bekliyoruz.” dedi.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir: Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın görüşüne aykırı olabilir.