Türkiye ECCS PMB Başkanlığını Devraldı
Avrupa Yapısal Çelik Birliği (ECCS)’nin 21 Eylül 2012’de Portekiz’de yapılan Genel Kurulunda ECCS Tanıtım Kurulu (PMB) Başkanlığına TUCSA Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı H. Yener Gür’eş seçildi.
Avrupa Yapısal Çelik Birliği (ECCS)’nin 21 Eylül 2012’de Portekiz’de yapılan Genel Kurulunda ECCS Tanıtım Kurulu (PMB) Başkanlığına TUCSA Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı H. Yener Gür’eş seçildi.
TUCSA Başkanı Prof. Dr. Nesrin Yardımcı 17 Kasım 2011’de İcra Kurulunda ve daha sonra 15 Mart 2012 tarihinde toplanan ECCS Yönetim Kurulu’nda, yoğun görevleri nedeniyle yeni dönemde göreve devam edemeyeceğini bildiren PMB Başkanı (Chariman) Bertrand Lemoin’ın yerine TUCSA Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı H. Yener Gür’eş’i aday gösterdi. Uzun bir süreçten sonra, Avrupa Yapısal Çelik Birliği (ECCS)’nin 21 Eylül 2012’de Lizbon/Portekiz’de yapılan Genel Kurulunda ECCS Tanıtım Kurulu (PMB) Başkanlığına H. Yener Gür’eş oy birliği ile seçildi.
ECCS (European Convention for Constructional Steelwork) Yönetim Kuruluna bağlı olarak 3 kurulu bulmaktadır: İcra Kurulu (MWG), Tanıtım Kurulu (PMB) ve Teknik Kurul (TMB). Esas olarak Komitelerin ve bağımsız Çalışma Gruplarının başkanlarından oluşan kurullar 57 yıllık ECCS’in gelişiminde önemli rol oynamışlardır ve bu rolerini de sürdürmeye devam etmektedirler. Teknik Kurul, standartların geliştirilmesi konusundaki çalışmalarını sürdürüken, standartların uygulanmasına ilişkin kitaplar da hazırlamakta ve yayımlamaktadır. Tanıtım Kurulu ise Avrupa’nın çeliğin avantajlarından daha fazla yararlanabilmesi için tanıtıcı yayınlar, eğitim, tanıtım seminerleri, yarışmalar v.b. etkinler düzenleyerek, ülkelerini temsil eden ulusal derneklere bu konuda destek olmaktadır.
Yeni seçilen ECCS PMB Başkanı: Türkiye’den bir kişinin bu göreve seçilmesinde TUCSA Başkanı Prof. Yardımcı’nın girişiminin ve kendisini aday göstermesinin önemini vurguladıktan sonra, Avrupa’da birçok ülkede zaten gelişmiş olan çelik yapı kullanımının daha da fazla gelişmesi, diğer ülkelerde de çeliğin avantajlarından azami ölçüde yararlanılabilmesi için ECCS bünyesinde birlik ve beraberliğe ve karşılıklı diyaloga her zamankinden çok ihtiyaç olduğunu belirtmiştir. Yener Gür’eş Türkiye ile ilgili bir soru üzerine “Bugün için, deprem ülkesi olmasına rağmen Türkiye, özellikle çelik taşıyıcı sistemli konutların kullanımı konusunda çok gerilerde kalmıştır. Ancak, hem kamuda hem kullanıcılarda çelik yapı bilinci her gün kayda değer ölçüde artmaktadır. Depremlerden alınan dersler ve kentsel dönüşümün Türkiye’nin bu konudaki gelişimini daha da hızlandıracağına inanıyoruz.” dedi.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir: Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın görüşüne aykırı olabilir.