Uzay Üssü Gibi Demir Çelik Enstitüsü
Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, bünyelerinde kurulan ve KARDEMİR A.Ş tarafından yaptırılan Türkiye’nin İlk Demir Çelik Enstitüsünün yıl sonunda deneylerini yapmaya başlayacaklarını söyledi.
Karabük Üniversitesi denilince teknoloji üniversitesi olarak anıldığını anlatan rektör Uysal, “Özellikle de Demir Çelik alanında bir uzmanlık alanı olduğumuzu ülkemiz ve dünya üniversiteleri tarafından bilinmektedir” dedi.
KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, 2012 - 2013 Eğitim Öğretim yılında üniversitelerinin kayıt işlemlerinin sorunsuz bir şekilde yapıldığını ve 7 bin 100 öğrencinin kayıt yaptırdığını da açıklayarak, “7 bin 700 kontenjandan 7 bin 100 öğrenci kayıt yaptırdı. 300 civarında dikey geçiş yaptıran öğrenciler var. Bunun yanında yatay geçiş ve lisans ile lisansüstü eğitimlerle bu yıl öğrenci sayımız 22 bin seviyesine ulaştı. Geçen hafta içersinde kayıtlarımız sonuçlandı ve bizi memnun eden bir seviyeye geldi. Diğer üniversitelerde ek kontenjanlar boş kalırken, KBÜ’de lisan seviyesinde boşluğumuz yok. 500 kişilik kontenjan eksiğimizde ek kontenjanlarda giderileceğini düşünüyorum.
Bu yıl üniversitemizin daha fazla tercih edilmesinden dolayı duyduğum memnuniyeti dile getirmek istiyorum. Puanlarımızda müthiş bir yükselme oldu. Geçen yıl bu üniversiteyi kazanan öğrencilerimiz, bu yıl kazanamadılar. Puanlarımızda bu denli b,ir artış oldu. Pazartesi günü üniversitemizde resmen eğitim ve öğretime başlayacak. Türkiye’de en fazla hazırlık sınıfı okutan Üniversite, biziz. Bu yıl yabancı dil muafiyet sınavından geçecek öğrencilere bağlı olmakla birlikte 6 bin öğrencimize İngilizce hazırlık sınıfı okutacağız. Yeni gelen öğrencilere, diğer öğrenciler gibi Karabük halkının bağrına basacağını ve çocukları kendi misafirleri gibi kendi çocukları gibi ağırlayacaklarından hiç şüphemiz yok. Öğrencilerimiz huzurun ön planda olduğu bir kente geliyor” dedi.
EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ
Geçen yıl Tıp Fakültesine 20’si Türk ve 8 yabancı olmak üzere 28 öğrenci ile başladıklarını aktaran Uysal, “Bu yılda 20 öğrenci Karabük Üniversitesini tercih etti. Şuan 48 öğrencimiz var. Yeterli öğretim görevlimizde var ve Tıp eğitimin tam anlamıyla yapılması için bir hastane olması lazım. Yani öğrencilerin pratik yapması lazım. Karabük’te de şuanda hastane sıkıntısı yaşanıyor. Şirinevler’deki hastanenin yapımının bitiminde bizde Zonguldak’ta eğitim gören öğrencilerimizi Karabük’e getireceğiz. Eğitimlerine burada görecekler. Bizim asıl ihtiyaç duyduğumuz öğrencilerimizim pratik yapacağı bir hastanenin olması. Şirinevler Hastanesi bittiğinde Sağlık Bankalığına yaptığımız müracaat ile Devlet Hastanelerin Üniversiteler tarafından kullanılması olarak Afilasyon sistemi var. Bizim öğretim görevlerimiz burada eğitimlerini verecek ve hastalara bakacak. Hastanenin ismi de Eğitim ve Araştırma hastanesi olacak” diye konuştu.
DEMİR ÇELİK ENSTİTÜSÜ
Türkiye’nin ilk Demir Çelik Enstitüsünün şuan cam kaplamalarının yapıldığını ve adeta Uzay Üssü gibi ortaya çıktığını belirten Rektör Uysal, “Bu görüntü bizi çok mutlu ediyor ve gururlandırıyor. Geçtiğimiz hafta Bor Enstitüsü Başkanı ve Sanayi Genel Müdürü ile KARDEMİR A.Ş Genel Müdürü gelip burada inceleme yaptılar. Onlarda büyük gurur duydular. Çünkü ülkemizin bir eksikliğini gidereceğiz. Hem Bor Enstitüsü hem de Sanayi Genel Müdürlüğü ile protokol aşamasına geldik. Bundan sonraki çalışmaları birlikte gerçekleştireceğiz. Binamız bitmek üzere ve Uluslar arası ihalemizi de gerçekleştirdik. Cihazlarımız da gelmeye başladı. İnşallah yıl sonunda arzuladığımız deneyleri Karabük Üniversitesinde gerçekleştirmeye başlayacağız. Bunun yanında geçtiğimiz açtığımız Raylı Sistemler Mühendisliğinde de tekiz ve bizi Türkiye’de takip etmek isteyen çok sayıda üniversiteler var. Bu işin liderliğini de KBÜ yürütmektedir. Buda doğal bir şeydir. Çünkü Türkiye’nin ilk Ağır Demir Çelik Fabrikaları burada kurulup ilk raylarda burada üretiliyorsa bizde bunun liderliğini yapmak zorundayız. Karabük Üniversitesi denilince teknoloji üniversitesi olarak anılmaktadır. Özelikle de Demir Çelik alanında bir uzmanlık alanı olduğunu ülkemiz ve dünya üniversiteleri tarafından bilinmektedir. Geçen yıl Raylı sistemler mühendisliğine ilk kez öğrencilerimizi aldık ve buda ülke genelinde çok büyük ilgi çekti. Bu yılda kontenjanlarımız da doldu” açıklamasında bulundu.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir:
Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın
görüşüne aykırı olabilir.