ZBS Alfaçelik, 2011de yeni pazarlara yönelecek
Üretimin yüzde 70ini ihraç etme hedefi paralelinde, Kuzey Afrika, Irak, Avrupa ve Türk cumhuriyetlerine yöneleceklerini söyleyen A. Rıdvan Murat, 2011 yılında 20 milyon Euro civarında ciro gerçekleştirmeyi planladıklarını ifade etti.
Üretimin yüzde 70’ini ihraç etme hedefi paralelinde, Kuzey Afrika, Irak, Avrupa ve Türk cumhuriyetlerine yöneleceklerini söyleyen A. Rıdvan Murat, 2011 yılında 20 milyon Euro civarında ciro gerçekleştirmeyi planladıklarını ifade etti.
Merkezi Avusturya olan Zeman Holding ile gerçekleştirdikleri ortaklık sayesinde pazar paylarını artırdıklarını belirten ZBS Alfaçelik Genel Müdürü A. Rıdvan Murat, 2011 yılında ihracat çalışmalarına ağırlık vereceklerini dile getirdi. Bu bağlamda üretimlerinin yüzde 70’ini ihraç etmeyi hedeflediklerini vurgulayan Murat, Kuzey Afrika, Irak, Avrupa ve Türk cumhuriyetlerine yönelmeyi düşündüklerini kaydetti. Yapısal çelik sektöründe Avrupa’nın en büyük firmalarından biri olan Zeman Holding ile kurdukları ortaklığın ardından Hendek’te bulunan fabrikalarını büyüttüklerini ve makine parkına 2 milyon Euro’luk yatırım yaptıklarını aktardı. Yatırımlarını devreye alma dönemi olarak belirledikleri 2010 yılında cirolarının, hedeflerinin yüzde 10 gerisinde kaldığını söyleyen Murat, “2011 yılında yaklaşık 20 milyon Euro’luk ciroya ulaşmayı amaçlıyoruz. Kapasitemizde ise yüzde 70 ila 80 arasında doluluk öngörüyoruz” şeklinde konuştu.
1999 yılında kurulan ZBS Alfaçelik’in, yapısal çelik sektöründe faaliyet gösterdiğini anlatan Murat, kuruldukları günden itibaren çelik taşıyıcı sistemler kullanarak, birçok geniş açıklıklı endüstriyel yapılar, depol, antrepo, fabrika binaları, sanayi tesisleri, çok katlı çelik konut ve iş merkezleri inşa ettiklerini vurguladı. Yurtiçi ve yurtdışı proje çalışmalarında ‘proje–üretim–montaj’ sloganı ile hareket ederek her projeyi bir bütün olarak ele aldıklarına dikkat çeken Murat, 2003 yılında Türkiye’nin en yüksek ilk çelik binası olan Uludağ İhracatçılar Birliği’ne ait hizmet binasını hayata geçirdiklerini hatırlattı. Aynı zamanda 2003 yılında Ürdün ile yurtdışında iş yapmaya başladıklarını söyleyen Murat, daha sonra Rusya, Cezayir, Libya, Romanya, Almanya, Irak, ve Avusturya’da konstrüksiyon imalat ve montajı dahil projeler geliştirdiklerini ifade etti. Şu an Cezayir, Irak, Romanya, Van, Gebze ve Bitlis’de işlerinin devam ettiğini vurgulayan Murat, “Türkiye’de ilk döşeme kompozit sacını biz geliştirdik. 2005’te Kahramanmaraş’ta çelikten konut projesi gerçekleştirdik. Aynı yıl anahtar teslimi projelere girdik. 2008 yılı sonunda ise, Avrupa’nın yapısal çelikte en büyüklerinden biri kabul edilen Zeman Holding ile ortaklığa imza attık. Ortaklık yapısına göre firmanın yüzde 80’ini Zeman Holding’e, yüzde 20’si ise bize ait” diye konuştu.
20’ye yakın ülkede faaliyet gösteren Zeman Holding Grubu’nun, çelik konstrüksiyon fabrikalarının ihtiyacı olan makineleri geliştirdiğini kaydeden Murat, Avusturya, Romanya, Ukrayna ve Rusya gibi ülkeler başta olmak üzere 13 ofisi bulunan Zeman Holding’in konstrüksiyon fabrikasının tüm layout (düzen) planlamasını içeren anahtar teslimi fabrika inşaat işleri yaptığını anlattı. Zeman Holding ile birlikte, ZBS Alfa Çelik ve Hendek’te faaliyet gösteren Zeman Çelik olmak üzere iki firma kurduklarını belirten Murat, “Hendek’teki firma sadece imalata yönelik. ZBS Alfa Çelik’in ise proje, tasarım ve pazarlama faaliyetleri yürütüyor. Anlaşmamız mevcut fabrikanın büyütülmesi ve makine parkının geliştirilmesine yönelik. Böylece fabrikamız yüzde 50 büyüdü. ZBS Alfaçelik, tüm üretimini Hendek’de bulunan 30 bin metrekare açık alan üzerine kurulu 13 bin 500 metrekare kapalı alan ile Zeman Çelik’te (ZECEL) gerçekleştiriyor. Bu birleşme sonucunda ayrıca Avrupa’ya direkt ihracat yapmaya da başladık” dedi.
Ürün gamları içinde Alfaprofil ve Alfapanel yer aldığını söyleyen Murat, üretim kapasitelerinin aylık tek vardiyada bin ton, yıllık ise 12 bin ton olduğu bilgisini verdi. “Alfaprofil, çelik konstrüksiyon yapılarda kullanılan tamamlayıcı (tali) elemanların imalatına olanak sağlayan soğuk imalat bölümümüz de yer alıyor” diyen Murat, soğuk imalat bölümündeki profil hattında, çatı ve cephe kaplamaları alt konstrüksiyonu ve bölme duvar elemanları olarak kullanılabilen CEE ve ZEE kesitli profillerin üretildiğini kaydetti.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir:
Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın
görüşüne aykırı olabilir.