ARÇELİK A.Ş. YARDIMCI SANAYİ GÜNÜ TOPLANTISI İSTANBUL’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Arçelik, Türkiye’nin ve dünyanın farklı bölgelerinden yardımcı sanayi temsilcileri ile İstanbul’da bir araya geldi.
Arçelik, Türkiye’nin ve dünyanın farklı bölgelerinden yardımcı sanayi temsilcileri ile İstanbul’da bir araya geldi.
Arçelik, Türkiye’nin ve dünyanın farklı bölgelerinden yardımcı sanayi temsilcileri ile İstanbul’da bir araya geldi. 600 yardımcı sanayi firmasının üst düzey yetkililerinin bulunduğu Arçelik A.Ş. Yardımcı Sanayi Günü’ne Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, Arçelik A.Ş. Satınalma ve Tedarik Zinciri Genel Müdür Yardımcısı Oğuzhan Öztürk ve Arçelik A.Ş. Satınalma Direktörü Polat Şen katıldı.
Arçelik A.Ş. Yardımcı Sanayi Günü’nün açılış konuşmasını yapan Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Levent Çakıroğlu Arçelik A.Ş. yardımcı sanayileri ile bir araya geldiği bu toplantıyı yeni fırsatları belirlemek ve işbirliklerini daha da güçlendirmek için önemli bir buluşma olarak gördüğünü ifade etti.
Levent Çakıroğlu: “Faaliyet gösterdiğimiz tüm pazarlarda istikrarlı büyümeyi aralık vermeksizin sürdürüyoruz.”
Levent Çakıroğlu, Arçelik'in global konumuna bakıldığında beyaz eşya sektöründe Avrupa’nın en büyük 3. şirketi olduğunu, İngiltere’de buzdolabı, derin dondurucu, çamaşır makinesi ve solo pişiricilerde pazarda ilk sırada yer aldığını, Romanya’da ve Güney Afrika’da ise tartışmasız pazar lideri olduklarını söyledi. Faaliyet gösterilen tüm pazarlarda istikrarlı büyümeyi aralık vermeksizin sürdürdüklerini ifade etti. Bu başarıda yardımcı sanayi ile işbirliklerinin önemli rol oynadığını vurgulayan Çakıroğlu, katkılarından dolayı Arçelik A.Ş.’nin tüm yardımcı sanayi temsilcilerine teşekkür ederek; “Başarı yolculuğumuzda siz değerli tedarikçilerimizi yanımızda daha çok görmek, uzmanlığınızdan ve tecrübelerinizden daha fazla faydalanmak istiyoruz. Bu anlamda sizlerden tasarım ve inovasyon konularına etkin katılımınızı bekliyoruz. Sizlerle iş ahlakı ve iş etiği ilkelerine uygun, şeffaf, karşılıklı güvene dayalı ve uzun vadeli işbirlikleri kurmak ve var olan iş birliklerimizi geliştirmek ve sürdürmek istiyoruz” sözleri ile konuşmasını noktaladı.
Oğuzhan Öztürk: “Arçelik’in en önemli itici güçlerinden biri inovasyondur, ruhunda yenilikçilik vardır.”
Konuşmasına Arçelik’in 57 yıllık serüvenini ve başarı hikayesini paylaşarak başlayan Arçelik A.Ş. Satınalma ve Tedarik Zinciri Genel Müdür Yardımcısı Oğuzhan Öztürk, Arçelik stratejisi ve ana iş hedeflerine hizmet etmek için satın alma fonksiyonunun odaklandığı başarı faktörlerini toplam maliyet yönetimi, teknoloji ve inovasyon, kalite, çeviklik, iş sürekliliği ve risk yönetimi ile işbirliği ve entegrasyon olarak sıraladı ve sözlerine “Arçelik’in en önemli itici güçlerinden biri inovasyondur, ruhunda yenilikçilik vardır. Sadece teknoloji ve yeni ürün anlamında değil; tedarikçilerimiz ile birlikte müşterilere yarattığı değeri, kalite seviyesini ve maliyetleri sıçramalı olarak iyileştirirken, çevresel etkilerini azaltan iş yapış sonuçlarını inovasyon olarak tanımlıyoruz. Bizler açışından sizlerle geliştirdiğimiz ve geliştireceğimiz iş birliğinin en önemli unsurlarından bir tanesi yukarda tanımladığımız konularda fark yaratabilmenizdir” diyerek devam etti.
Polat Şen: “Dünya üzerinde toplam 10 farklı şehirde satın alma ofisleri bulanan global bir satın alma organizasyonuna sahibiz”
Arçelik’in satın alma birimi ile ilgili olarak yardımcı sanayi temsilcilerine bilgi veren Arçelik A.Ş. Satınalma Direktörü Polat Şen, Arçelik’in hızla büyüyerek global şirket haline gelmesine paralel olarak, 2000 yılından itibaren merkezi satın alma yapılanmasına geçildiğini; böylece hem ölçek ekonomisinin avantajlarının elde edildiğini hem de farklı lokasyonlardaki tecrübelerin bir araya gelmesinin sağlandığını belirtti. Şen, bugün gelinen noktada merkezi İstanbul’da olmak üzere dünya üzerinde toplam 10 farklı şehirde satın alma ofisleri bulanan global bir satın alma organizasyonuna sahip olduklarını ifade etti.
Şen, yardımcı sanayilerden sadece fiyata değil; tedarik zinciri, satış sonrası servis, tasarım gibi hususları da içeren toplam maliyete odaklanmalarını beklediklerini ve geçmişteki fiyat odaklı yaklaşım yerine değer odaklı yaklaşımın benimsenmesi gerektiğini vurguladı. Şen “Yardımcı sanayiler için, gelenekçi yaklaşımdan yenilikçiliğe dönmeye; takip eden firmalar olmak yerine, tedarik süresi, hizmet, işbirliğine açıklık ve inovasyon gibi herhangi bir alanda lider olmak için rekabetçi bir avantaj yaratmaya; ana sanayi ile kısa vadeli ilişkiler yerine uzun vadeli ilişkiler kurmaya ve ana sanayi ile satıcı-alıcı iş ilişkisinden ziyade iş ortağı anlayışını benimsemeye ihtiyaç var” dedi.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir: Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın görüşüne aykırı olabilir.