Her biri alanında uzman ekibimizle faaliyetlerimizi sürdürüyoruz
Galva Metal İş Geliştirme Müdürü Tansel Üçüncüoğlu ile gerçekleştirdiğimiz röportajımızı sizlerle paylaşıyoruz.
Galva Metal İş Geliştirme Müdürü Tansel Üçüncüoğlu ile gerçekleştirdiğimiz röportajımızı sizlerle paylaşıyoruz.
Galva Metal İş Geliştirme Müdürü Tansel Üçüncüoğlu ile gerçekleştirdiğimiz röportajımızı sizlerle paylaşıyoruz.
“Son yatırımlarımız ile birlikte makine parkımızın toplam yıllık işleme kapasitesi yaklaşık 200.000 ton civarındadır”
Müşterileriniz neden sizi tercih etmeli? Onlara sunduğunuz avantajlar neler?
Öncelikle hammadde seviyelerimizi yüksek tutarak, müşterilerimizin hızlı termin beklentilerine, stok yönetimlerine ve üretim planlarına destek oluyor, işletme sermayelerini verimli kullanmalarına katkı sağlıyoruz. Dönem içerisinde birlikte ortak proje ve ürün geliştirme çalışmaları yürütüyoruz. Tecrübeli ve uzman ekibimiz ile spot gerek ve proje bazlı talepleri hızlı termin ile karşılayıp ilaveten lojistik hizmeti ve finansal kolaylıklar da sunarak, bir nevi müşterilerimizin tedarik zinciri birimi olarak çalışıyoruz.
Tüm paydaşlarımıza karşı dürüst, saygılı, etik değerlere bağlı, cömert ve
uzlaşmacı olmak en temel değerlerimiz. Bu değerlerden en zor dönemlerde dahi taviz vermiyoruz.
Bizlere satış ve satış sonrası hizmetlerinizden, tedarik sürecinizden bahseder misiniz?
Müşterilerimiz ile öncelikle teknik şartnamelerini ve nihai kullanımlarını istişare ediyor, beklentilerini doğru analiz ederek tedarik planlarımızı ve süreçlerimizi bu istikamette yönetiyoruz. Bilgi işlem teknolojilerini kullanarak satış öncesi ve sonrasında sürekli iletişim ve haberleşme konusuna büyük önem veriyoruz.
Yıllık üretim kapasiteniz, satış rakamlarınız ve cironuz hakkında bilgi alabilir miyiz?
Son yatırımlarımız ile birlikte makine parkımızın toplam yıllık işleme kapasitesi
yaklaşık 200.000 ton civarındadır. Toplam satış rakamlarımız sektörün karşılaştığı pandemi, kur/parite dalgalanmaları ve kotalara rağmen yıllık yaklaşık 100.000 ton civarında seyretmektedir.
Galvaniz sektörünün gelişmesi için sizce neler yapılabilir? Sektörü Avrupa ile kıyasladığımızda nasıl bir tablo ortaya çıkıyor?
Türkiye, yurtiçindeki birçok yeni yatırım ve artan kapasitelere rağmen, halen ciddi miktarda galvaniz ithalatı yapıyor. Bu da genelde yurtiçinde üretimi pek tercih edilmeyen özel kalite nitelikli ürünler ile üretim fazlası ikinci kalite ürünlerde gerçekleşiyor.
Galvaniz sektörünün gelişmesi için öncelikle bu ürünü kullanan sektörlerin desteklenmesi, galvanizi hammadde olarak yurtiçinde işleyip katma değer yaratmaya odaklanılmasında fayda olacaktır.
Diğer taraftan yerli üreticilerin tonaj maksatlı çalışmaları neticesinde yöneldikleri ticari kalite odaklarından sıyrılıp, kapasite ve ar-ge çalışmalarını nitelikli ürünlere yönelmeleri gerekmektedir.
Son olarak galvaniz üretiminin hammaddesi olan sıcak sac temini konusunda yerli üreticilerin desteklenmesinin sektörün gelişimine fayda sağlayacaktır.
Son olarak eklemek istedikleriniz…
Demir çelik sektörü, pandemi, talep daralması ve kotaların da etkisi ile zor bir dönemden geçiyor. Fiyat istikrarının tesis edilebilmesi için arzın kontrolü her zamankinden daha önemli hale geldi. Aynı zamanda talebin de hareketlenmesi için, piyasalardaki güven ortamının sağlanması gerekiyor.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir: Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın görüşüne aykırı olabilir.