HPKON 2014 İstanbul'da Düzenlenecek
VII Ulusal Hidrolik ve Pnömatik Kongresi ve Sergisi 22-25 Ekim 2014 tarihinde ilk defa İstanbulda gerçekleştirilecek.
VII Ulusal Hidrolik ve Pnömatik Kongresi ve Sergisi 22-25 Ekim 2014 tarihinde ilk defa İstanbulda gerçekleştirilecek.
VII Ulusal Hidrolik ve Pnömatik Kongresi ve Sergisi 22-25 Ekim 2014 tarihinde ilk defa İstanbul’da gerçekleştirilecek. Uluslararası katılımlı olarak gerçekleştirilecek olan kongrede Rota Teknik Yönetim Kurulu Üyesi Şemsettin Işıl, Harbiye Askeri Müzè̀̀̀̀̀̀̀ de düzenlenecek organizasyon hakkında açıklama yaptı.
Ekim 2014’te düzenlenecek olan kongrenin bugüne kadarki rakamsal verilerini paylaşan Rota Teknik Yönetim Kurulu Üyesi Şemsettin Işıl; “İlki 1999 yılında düzenlenen Ulusal Hidrolik ve Pnömatik Kongresi ile sektör bir milat yaşayarak özellikle kendi iç iletişimini kurmuş ve yine ilk kez hidrolik ve pnömatik kullanıcılarına bilimsel boyutlarıyla kendisini tanıtma fırsatını elde etti. 3-5 Aralık 1999 tarihleri arasında İzmir’de gerçekleştirilen I. Ulusal Hidrolik ve Pnömatik Kongresi’ni diğerleri de takip ederek yine hepsi İzmir’de olmak üzere toplam altı kongre başarıyla gerçekleştirildi.
Bu kongrelere 4 bin 197’si kayıtlı delege olmak üzere toplam 7 bin 838 kişi katıldı. Ulusal Hidrolik ve Pnömatik Kongreleri’nde bugüne kadar toplam 213 bildiri sunulurken sekiz panel, 51 atölye çalışması, üç yuvarlak masa toplantısı, dokuz kurs, üç sabah toplantısı gerçekleştirildi.
İLK KEZ İSTANBUL’DA
Bugüne kadarki altı kongrenin İzmir’de yapıldığına dikkat çeken Işıl; 2014 yılında gerçekleşecek organizasyonda ilklerin yaşanacağını vurguladı: “Hidrolik ve Pnömatik Kongresi’nin tamamı bugüne kadar İzmir’de düzenlendi. Oysa 7’nci kongre İstanbul’da ve Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi tarafından yürütülecek. Yapılan toplantılarda kongrenin ilk kez ‘Uluslararası Katılımlı’ olması ve yine ilk kez kısaltılmış olarak HPKON ifadesinin kullanılması kararlaştırıldı.
Kongre içeriği ise hem sektörel uygulamaya yönelik, hem de akademik düzeyde bildiriler, sektör sorunlarına yönelik panel ve oturumlar ile daha çok katılımcıların bir araya gelebileceği ve ürünlerini teşhir edebilecekleri bir sergi alanından oluşacak.
Bu kongrede daha da genişletilen bildiri konu başlıkları ise Hidrolik (Endüstriyel hidrolik, mobil hidrolik, marin hidrolik, hidrolik devre tasarımı, hidrolik devre elemanları ve uygulama teknikleri, oransal ve servo sistemler, digital hidrolik, hidrolik akışkanlar, sızdırmazlık, filtreleme, sistem-makina güvenliği, enerji verimliliği, hidrostatik tahrik ve kapalı devre teknolojisi, yük duyarlı kontrol sistemleri, hesaplamalı akışkanlar dinamiği, mikro ve nano akışlar, sektörel uygulamalar), Pnömatik (Pnömatik devre tasarımı, pnömatik devre elemanları ve uygulama teknikleri, basınçlı havanın hazırlanması ve uygulama elemanları, pnömatikte mobil uygulamalar, sistem-makina güvenliği, enerji verimliliği, pnömatik kontrol, vakum tekniği, bakım ve arıza giderme teknikleri, sektörel uygulamalar) ve Otomasyon ve Kontrol Tekniği (Oransal ve servo kontrol, hidrolik ve pnömatik sistemlerin simülasyonu, kontrol, algılama ve ölçüm elemanları, hidrolik ve pnömatikte robotik uygulamalar, mekatronik sistemlerde hidrolik ve pnömatik uygulamalar, hidrolik ve pnömatikte test sistemleri) şeklinde olması kararlaştırıldı.”
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir: Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın görüşüne aykırı olabilir.