KASSO Muhendislik Yönetim Kurulu üyesi M. Sinan Kılıç: Yeniliğe açık, yeniliklerin öncüsü olmak bize ayrıcalık kazandırıyor
Her yıl ortalama 4-6 Ar-Ge çalışması yaparak ürün yelpazelerini geliştirdiklerini kaydeden M.Sinan Kılıç, Yeniliğe açık, yeniliklerin öncüsü olmak bize ayrıcalık kazandırıyor. 2 patent, 8 Ar-Ge çalışması (devam etmekte) 12 adet tasarım ve projemiz devam ediyor dedi.
Her yıl ortalama 4-6 Ar-Ge çalışması yaparak ürün yelpazelerini geliştirdiklerini kaydeden M.Sinan Kılıç, “Yeniliğe açık, yeniliklerin öncüsü olmak bize ayrıcalık kazandırıyor. 2 patent, 8 Ar-Ge çalışması (devam etmekte) 12 adet tasarım ve projemiz devam ediyor” dedi.
Tekşan Dekorasyon Delikli Sac San. ve Tic. Ltd. Şti; 1967’den itibaren perfore, 1986’dan itibaren Kasso-Tekşan ortaklığı ile çelik konstrüksiyon ve genişletilmiş metal levha üretiyor.
Ürettikleri delikli, genişletilmiş ve patlatılmış sac imalatlarına yönelik pazarlarının neredeyse tüm sektörleri kapsadığını söyleyen M.Sinan Kılıç, “Özellikle inşaat, gemi inşa, beyaz eşya, elektrik, kimya, tekstil, gıda, tarım vs. sektörlerine hizmet veriyoruz. Son dönemlerde özellikle alışveriş ve iş merkezi inşaatlarında soğuk cephe diye nitelenen metal perforeli kabuk (MESH uygulamaları) sistemlerini, Kanyon AVM, Denizli Forum Çamlık, İstanbul Forum AVM, Neomarin Avm,Katar Üniversitesi cephelerinde uyguluyoruz. Diğer yandan Trump Towers İstanbul projesinde cephe taşıyıcı imalatlarımız devam ediyor. Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nin perforeli Corten A metal cephe kaplama imalatları da hızla sürüyor.Katar Sidra Eğitim ve Araştırma Merkezi için imal edilen ürün ise bu tür uygulamalarda öncü durumda,Almanya’dan gelen bakır paneller perfore edilip,özel havuzlarda renklendiriliyor ve daha sonra aluminyum çerçevelerine oturtulup cephe montajına hazır bir halde Katar’a ihraç edildi,buradaki asıl amaç cephede bakırdan bir kabuk yaratıp,cephede anti-manyetik bir alan etkisi yaratılması.2009 yılında bünyemize kattığımız 2000mm4000mm CNC Bystronic laser kesim tezgahı ile de tüm malzemelerde hassas kesim ilkesiyle yolumuza devam ediyor, ayrıca kalıp imalatlarımızda kullandığımız CNC dik işleme tezgahı ve CNC robotlu kaynak tezgahı imalatta teknolojiye verilen önemi ve esnek üretim sistemini bir kez daha kanıtlıyor” dedi.
Kılıç, “Ayrıca gemi inşaa sektöründe iş güvenliği nedeniyle iskele üzeri metal kalas imalatı ile ilgili altı yeni ürün imal ederek bu sektörde önemli bir konuya çözüm ürettik. Bu yeni ürün ile ilgili yeni çalışmamız doğrultusunda elektrik geçirmeyen ve korozyon sorunu olmayan ürünümüzü çok yakında kullanıcılarımızın hizmetine sunacağız” dedi.
Ar-Ge çalışmaları sonucu geliştirdikleri ürünler hakkında bilgi veren Kılıç, “TSE belgelerini alarak metal asma tavana alternatif ürünler, akustik metal paneller kullanıma hazır olup talep doğrultusunda üretiliyor. .İstanbul Sapphire projesinde uygulaması yapılan genişletilmiş metal(mesh) asma tavan uygulamaları da TSE destekli olarak yapılardaki yerini almaya başladı. Diğer yeni bir ürünümüz olan, tamamı paslanmaz malzemeden imal edilmiş üçgen profilli ızgaralarımız da piyasadaki kullanım alanları için hazır” dedi.
“Kasso Mühendislik;Metal Kabuklar ile Mimariyi Buluşturan Merkez”
Metal işleme ve çelik konstruksiyon konularında sahip olduğu derin tecrübe ile faaliyetlerine iki ayrı tesisinde devam eden Kasso Mühendislik Prefabrike Yapım Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi,son zamanlarda aluminyum,paslanmaz,kompozit levha,pirinç,bakır,pirinç,st 37-52 ve Corten A gibi malzemelerde gerçekleştirdiği imalatlar ile sektöründe öncü olarak devam ediyor.Özellikle soğuk cephe diye tanımladığı;dış cephede mesh ya da metal kabuk uygulamaları ile güzel bir trend yakalayan Kasso yurtdışında da adından söz ettiriyor.
Kazakistan’da Esentai Tower ve Kazkommertsbank’ta kullanmış olan ve şuanda İstanbul Trump Towers’daki cephe tutucu ankraj ve hook imalatlarını bünyesindeki Cnc Dik İşleme,Cnc Plazma Kesim,Cnc Abkant ve Fanuc marka Cnc Kaynak Robotu destekli devam ettiriyor.Forum Alışveriş Merkezlerinde uygulanan genişletilmiş aluminyum malzemelerden oluşan soğuk cephelerde,hem yalıtım-ısı izolasyonu,hem akustik absorbe yeteneği,hem de eloksal kaplı aluminyumun görselliği,genişletilmiş levhanın maliyet avantajı birleşince,Kasso Mühendislik için sadece Türkiye’de değil,Dünya’da yeni bir atılımın başlangıcı olarak görünüyor.Geçen yıl faaliyete başlayan Forum Denizli Avm’den sonra Forum İstanbul AVM’nin de tüm dış cephe imalatları bitmiş durumda,Dome ve Asma Tavan imalatları ise devam ediyor,Ataköy Avm’nin de mockup çalışması geçtiğimiz günlerde yerine kuruldu.
Katar Eğitim ve Teknoloji Kurumu dış cephe,çatı ve kolon kaplamalarında kullanılan 3.2mm 316L kalite perforeli paslanmaz levhalar,ayrıca Kanyon Alışveriş Merkezi’nin Kubbe(Dome)’sini oluşturan perforeli,farklı ebatlı aluminyum üçgenler ve dış cephedeki güneş kırıcılar Kasso’nun işlenmiş metal levhaları dış cepheye ne kadar yakıştırdığını kanıtlıyor.
“YENİ YURTDIŞI PROJELERİYLE HİZMET ALANIMIZI GELİŞTİRİYORUZ”
Yurtdışı çalışmaları hakkında da bilgiler veren Kılıç, “Çalıştığımız ülkeler ve yenilerinde yeni projelerle hizmet alanımızı genişletiyoruz. Katar’da Sidra Hastanesi paslanmaz perforeli kolon kaplama imalatları ve perforeli renklendirilmiş bakır cephe imalatları hızla sürüyor. Son olarak Türkmenistan’da otoyollarda kullanılmak üzere özel paslanmaz imalatlarımızı yola çıkardık. Alüminyum, paslanmaz ve bakır cephe imalatlarımız isteğe göre devam ediyor Bu ürünler pazar payımızı artırıyor. Ayrıca fuarların müşteri portföyümüzü genişletmemize ve sektörümüzdeki gelişmeleri topluca görmemize çok büyük katkıları bulunuyor” şeklinde sözlerini sürdürdü.
“BANKALAR KREDİ ESNEKLİKLERİNİ TEKRAR ŞEKİLLENDİRMELİ”
Kılıç, sektörel sorunlarla ilgili olarak, “Bu konuda görev bütün sektör temsilcilerine düşüyor. Gerek bakanlık gerekse hükümet tarafına iyi anlatılarak istihdam yaratan bu sektörün sorunlarına yönelik hızlı ve yol açıcı önlemlerin hayata geçirilmesi, bankaların kredi konularındaki esnekliklerini tekrar şekillendirmeleri gerekiyor” dedi.
“Sektörümüzle ilgili makina ve ekipmanların ülkemizde üretilmesi ve her geçen gün geliştirilmesi bize gurur veriyor” diyen Kılıç, “Artık bu makinaların yurtdışından ithalatının kısıtlanması gerektiği görüşündeyim.Çünkü bu sektörün Türkiye’nin geleceği olacağına inanıyorum” dedi.
GIDA SEKTÖRÜNE YÖNELİK YATIRIMLAR SÜRÜYOR
Yeniliğe açık, yeniliklerin öncüsü ve takipçisi olmalarının kendilerine ayrıcalık kazandırdığını söyleyen Kılıç, “Her yıl ortalama 4-6 Ar-Ge çalışması yaparak ürün yelpazemizi geliştirmekte olup 2 patent, 8 Ar-Ge çalışması (devam etmekte) 12 adet tasarım ve projemiz devam ediyor. Gelecek orta vadeli hedeflerimiz doğrultusunda gıda ve gıda işleme ile ilgili yatırımımız TÜBİTAK destekli olarak devam etmekte olup; enerji, atık değerlendirme ve arıtma ile ilgili konularda Ar-Ge çalışmalarımız sonucunda yatırımcı, katılımcı ve proje odaklı çalışma planlarımız var. Bu konulara ilgi duyan özel ve tüzel kişilerle işbirliği yapabiliriz.” dedi.
|
|
Kasso ilklere imza atmaya devam ediyor
TÜBİTAK tarafından onaylanan ve patentini aldıkları pres makinalarının çalışmalarına başladıklarını kaydeden KASSO Mühendislik Yönetim Kurulu Üyesi M. Sinan Kılıç, bunun dışında entegre kayısı işleme makinası ve kurutma serası ile ilgili de patent aldıklarını ve TÜBİTAK destekli çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.
Türkiye’de sektörünün ilk kalite belgesini alan, ilk rulo delme üretimini gerçekleştiren firma olduklarını söyleyen KASSO Mühendislik Yönetim Kurulu Üyesi M. Sinan Kılıç, 1.2 mm kalınlık ve 1200 mm genişliğe kadar her tip malzemeyi işleyip, perfore işlemede ise maksimum malzeme kalınlığının 10 mm, genişletilmiş işlemede maksimum malzeme kalınlığının 5 mm olduğunu söyledi.
Entegre kayısı işleme makinası ve kurutma serası ile ilgili patentlerini aldıklarını ve TÜBİTAK destekli çalışmalarının da sürdüğünü kaydeden Kılıç, makinayla ilgili şu bilgileri verdi: “Bu makinamızdaki amaç, yüksek miktardaki kayısıların daha kısa sürede, sağlıklı bir ortamda çekirdeğinden ayrılarak, çekirdeğinin kırılmasını ve böylece kısa zamanda yüksek miktarda meyvenin işlenmesini sağlamaktır. Kayısı çekirdeği çıkartma ve kurutma projesi tamamlandıktan sonra ayırma ve paketleme ile ilgili çalışmalar devam edecek. Bu makina ile işçi sayısından tasarruf edilerek daha yüksek miktarda kayısı çekirdeği çıkartma ve kırma işlemi yapılabiliyor. Doğal yöntemlere göre daha hızlı ve daha hijyenik. Kayısı üzerinde minimum deformasyon ile çıkartma yapılarak ayrılmış çekirdeklerin kırılması sağlanıyor”.
“PATENTLİ PRES MAKİNAMIZIN ÇALIŞMALARINA BAŞLADIK”
Kılıç, diğer yenilikleri ile ilgili olarak ise şunları söyledi: Yıllık bütçemizin ortalama 200.000 – 300.000 TL’sini Ar-Ge çalışmalarımıza ayırıyoruz. TÜBİTAK tarafından onaylanmış projemiz ve patentini almış olduğumuz pres makinamızın çalışmalarına başladık. Bunların dışında, Genel Müdürümüz Makine Mühendisi Süleyman Kılıç’ın 100’e yakın projesi ile ilgili çalışmalara başlandı. Bunun dışında ‘kayısı işleme ve kurutma serası’ ile ilgili Malatya O.S.B.’de yeni yatırım binamızın inşaatı bitmek üzere olup yeni sezonda imalata başlanacaktır”.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir:
Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın
görüşüne aykırı olabilir.