Kuruluşumuz Tüyap Bursa Fuarcılık Anonim Şirketi tarafından, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) desteği, Takım Tezgâhları Sanayici ve İş Adamları Derneği (TİAD) işbirliği ile hazırlanan BURSA METAL İŞLEME TEKNOLOJİLERİ FUARI, 10. Metal İşleme Makineleri, Kaynak, Kesme, Delme Teknolojileri, El Aletleri, Pnömatik ve Hidrolik Fuarı, TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi işbirliği ile hazırlanan ELECO 2011, 9. Elektrik, Elektronik, Otomasyon, Aydınlatma ve İletişim Fuarı ve Sempozyumu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası 23. Komite ‘Hırdavat Ticareti’ ve Türkiye İş Güvenliği İş Adamları Derneği (TİGİAD) işbirliği ile hazırlanan BURSA 2. HIRDAVAT VE İŞ GÜVENLİĞİ FUARI ve BURSA SAC İŞLEME TEKNOLOJİLERİ 2011, 3. Sac, Boru, Profil İşleme Teknolojileri ve Yan Sanayileri Fuarı ile eş zamanlı olarak 1 – 4 Aralık 2011 tarihleri arasında Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi.
21 ülkeden 351 firma ve firma temsilcilisinin katılımıyla hazırlanan fuarlar yurtiçi ve yurtdışından 30 ülkeden 36.162 kişi tarafından ziyaret edildi.
Üretime güç katan Fuarlar; metal işleme, sac işleme, elektrik, elektronik, otomasyon, hırdavat ve iş güvenliği konularındaki lider üretici ve ihracatçı firmalar ile yurtiçi ve yurtdışından gelen profesyonellerin iş bağlantıları kurmalarına olanak sağladı. Ülkenin ve bölgesinin en kapsamlı buluşması olarak sektörlerinde büyük iş imkânları yaratan Fuarlarda, her türlü üretim aşamasında ihtiyaç duyulan; sac işleme makinesinden cnc tezgahlara, elektrik, elektronik ve aydınlatmadan iş güvenliğine, hırdavattan el aletlerine kadar geniş bir alanda kullanılan tüm ürünler bir arada sergilenendi.
Sanayi şehri Bursa'da düzenlenerek bölge ekonomisini canlandıran Fuarlar, yapılan etkin tanıtımlar ile yurtdışından Almanya, Arnavutluk, Bosna hersek, Bulgaristan, Cezayir, Çek Cumhuriyet, Çin, Fas, Fransa, Filistin, Güney Kore, Hırvatistan, Kosova, İran, İspanya, İtalya, Katar, Makedonya, Mısır, Pakistan, Polonya, Romanya, Sırbistan, Suudi Arabistan, Tunus, Türkmenistan, Ürdün, Yugoslavya ve Yunanistan'dan davetli iş adamlarını, yurtiçinden ise sektörlerin yoğun olduğu Adana, Adapazarı, Afyon, Aksaray, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Çanakkale, Denizli, Düzce, Eskişehir, Gaziantep, Isparta, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Mersin, Samsun ve Trabzon başta olmak üzere 50 ilden gelen profesyonellere ev sahipliği yaptı. Ayrıca fuara özel olarak davet edilen savunma sanayi, elektrik – elektronik sanayi, beyaz eşya sanayi ve makine sanayinde üretim yapan firmaların satın alma yetkilileri de ağırlandı.
6 ayrı salonda 40 bin m² kapalı alanda düzenlenecek olan fuarlarımızda; Salon 1’de elektrik, elektronik, otomasyon ve aydınlatma, Salon 2, 3 ve 4'de metal işleme makineleri, CNC tezgâhları, sac işleme teknolojileri, boru, profil işleme makineleri, vinç sistemleri, imalat sanayinde kullanılan makine ve yan sanayileri, Salon 5 ve 6'da ise el aletleri, teknik hırdavat, bağlantı elemanları, iş güvenliği, depolama ve raf sistemleri ile ilgili firmalar yer aldı.
Söz konusu fuarlarımız ile eş zamanlı olarak fuaye alanında, T.C. Bursa Valiliği desteği, UPB Uluslararası Patent Birliği'nin organizasyonunda, kurumumuz Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş., Bursa Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BUSİAD) ve TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi işbirliği ile hazırlanan İCATLAR 2011, Fikirler, Buluşlar, Yeni Ürünler Sergisi gerçekleştirildi. Patent bilincini uyandırmak, bu konuda farkındalık yaratmak ve önümüzdeki yıllarda uluslararası bir etkinlik haline getirmek amacıyla “Patent, Faydalı Model ve Endüstriyel Tasarım” alanlarında tescili olan firmaların ve ürünlerinin sergilendiği etkinlik Türkiye'de ilk kez sanayi fuarları ile eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. 'Patent Dünyasında Gezinti', 'Küresel Isınma ve Tescilli Güneş Panelleri', 'Enerji ve Ekoloji', 'Patent Maliyetleri ve Başvuruda Önemli Hususlar' ve 'Kosgeb Destek ve Hizmetleri Hakkında Bilgilendirme' konularının ele alındığı panel programı ile ilgililer bilgilendirildi.
Metal işleme makineleri ve CNC tezgâhları başta otomotiv yan sanayi olmak üzere genel makine sanayinde yoğun olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde üretimin lokomotifi, ihracatın ikinci büyük şehri olan; tarım, gıda, otomotiv, tekstil, metal sektörlerinde büyük işgücüne sahip Bursa’da düzenlenen Bursa Metal İşleme Teknolojileri Fuarı’nda sektörün en önemli üretici ve ihracatçı firmaları, yurtiçi ve yurtdışından gelen profesyonellerle iş bağlantıları kurdu.
Endüstriyel potansiyeli yüksek olan Bursa ve çevresinde ihtiyaç duyulan elektrik, elektronik, aydınlatma, otomasyon ve iletişim sektörlerindeki son yenilik ve teknolojiler Eleco 2011 Fuarı'nda sergilendi. Fuar ile eş zamanlı olarak düzenlenen 'Biyomedikal' konulu Eleco 2011, Elektrik – Elektronik - Bilgisayar Mühendisliği Sempozyumu’nda elektrik, elektronik, bilgisayar, aydınlatma ve otomasyon alanındaki bilimsel ve teknolojik değişimler ele alındı. A.B.D., Almanya, Avustralya, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, Çek Cumhuriyeti, Cezayir, Çin, Fransa, Güney Kore, İngiltere, İran, İspanya, İsveç, KKTC, Malezya, Polonya, Romanya, Slovakya, Suudi Arabistan, Tayvan, Tunus, Türkiye ve Ürdün'de bulunan üniversitelerde ve endüstri sektöründe çalışan akademisyen ve araştırmacıların bir araya gelerek önceden hazırlamış oldukları bildirilerini sunduğu ve bilgi alışverişinde bulunduğu sempozyumun açılış konuşması ABD Ulusal Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Semahat Demir tarafından yapıldı. Ayrıca oluşturulan İcatlar ve Mucitler sergisinde; bilim dünyasında gerçekleştirilen özgün tasarımlar, sanayi sektöründe araştırma yapan mühendislerin uygulamaları, öğrenci çalışmaları ve ilgililerin özgün buluşları sergilendi.
Sac, boru, profil işleme teknolojileri üretiminde Türkiye’de lider, dünyada sayılı şehirler arasında bulunan Bursa’da organize edilen Bursa Sac İşleme Teknolojileri Fuarı, ülkemizde konusunda ihtisaslaşmış tek fuar olma özelliği taşımaktadır.
Üretim merkezi Bursa’da ikinci kez düzenlenen Hırdavat ve İş Güvenliği Fuarı, makine sanayinde ve her geçen gün önemi daha da artan iş güvenliği sektöründe kullanılan, en son teknoloji ile üretilen tüm malzemelerin bir arada bulunacağı bir platform oluşturdu. Söz konusu sektörlerin önde gelen üretici ve ihracatçı firmaları, fuar süresince profesyonellerle iş bağlantıları kurarak sektörlerin gelişmesine katkı sağladı.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir:
Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın
görüşüne aykırı olabilir.