Hedefimiz dünya standartlarında üretim yapmak
2000 yılından beri sektörde faaliyet gösteren Cesa Makine Genel Müdürü Saim KAHRAMAN hedef ve projelerini dergimizle paylaştı…
2000 yılından beri sektörde faaliyet gösteren Cesa Makine Genel Müdürü Saim KAHRAMAN hedef ve projelerini dergimizle paylaştı…
Sorularımıza geçmeden önce kendinizden kısaca bahseder misiniz?
1975 yılında İzmit’te doğdum. İlköğretimi tamamladıktan sonra 1987 yılında iş hayatına çırak olarak başladım. 1995 yılında askerlik görevimi yerine getirdikten sonra 2000 yılına kadar özel bir şirkette tezgah operatörü olarak çalıştım. 2000 yılında ise Cemalettin KOLÇAK ile beraber Cesa Makine San. ve Tic. Ltd. Şti’ni kurmuş olup, görevime Cesa Makine Genel Müdürü olarak devam etmekteyim.
Firmanızın bünyesinde hangi faaliyetler gösteriliyor, müşterilerinize hangi ürün ve hizmetleri sunuyorsunuz?
Cesa Makine olarak tam kapasite ile Demir Çelik sektörüne hizmet vermekteyiz. Yaklaşık 20 ad demir çelik firmasına hizmet vermekteyiz. Bu firmaların içinde %30’u yabancı firmalardır. Biz firmaların genelde yurt dışından ithal ettikleri ürünlerin imalatını yapmaktayız. İmalatı zor ve hassasiyeti yüksek olan makine parçalarının üretimini yapıyoruz. Sektörde kullanılan monoblok tezgah parçalarında iddialıyız. Bunun yanında yassı mamul imalatı için gerekli olan ekipmanların imalatında da çok başarılıyız.
Ürünleriniz ağırlıklı olarak hangi sektörlerde kullanılıyor?
Ürünlerimizin tamamı demir çelik sektöründe kullanılıyor. Satış yaptığımız ülkeler arasında İran, Irak, Kuveyt, Fas, Hindistan yer almaktadır. Bu ülkelere çok başarılı işler yaptık ve yapmaya da devam etmekteyiz. Ayrıca şirket olarak anahtar teslim haddehane projeleri yapabilme kapasitesine de sahibiz. Üretimi artırma modernizasyon kalibrasyon projelendirme gibi olanaklarımız da vardır. Her geçen gün kendimizi geliştirme gayreti içinde olup AR-GE‘ ye de çok önem veriyoruz.
Sektörünüzdeki rekabet ortamı hakkında neler düşünüyorsunuz?
Sektörde irili ufaklı birçok firma faaliyet göstermektedir ve çok sayıda firma olmasının iyi yönleri olduğu gibi kötü yönleri de vardır. İyi yönleri; sizi daha çok çalışmaya, daha öz verili olmaya, kendinizi geliştirmeye ve teknolojiye yatırım yapmanıza en önemlisi AR-GE yapmaya teşvik ediyor. Fakat kötü yönü ise, emeğinizin karşılığını yerli piyasa da almak çok zor oluyor.
2011 yılının ilk yarısını geride bıraktık. Bu dönem firmanız açısından nasıl geçti, yılın ikinci yarısından neler bekliyorsunuz?
2011 yılının ilk yarısı bizim için çok iyi geçti çünkü işlerimiz çok iyiydi ve imalat kapasitemizi artırabilmek için yeni CNC tezgahlarını da bünyemize ekledik. Yılın ikinci yarısından da çok umutluyuz.
Kısa ve uzun vadede hayata geçirmeyi düşündüğünüz projeleri bizimle paylaşır mısınız?
Kısa ve uzun vadede planlarımız; teknolojiye ve AR-GE ye daha çok yatırım yapmak, dünya standartların da üretim yaparak ürünlerimizi gönderebilmek ve dünyada hatırı sayılır yerlerde şirketimizi görmek istiyoruz. Son olarak şunları belirtmek istiyorum: Derginizin çalışmalarından çok memnunuz inşallah uzun yıllar bu sektördeki faaliyetiniz devam eder ve bizimle böyle bir söyleşi yaptığınız için teşekkür ederiz…
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir: Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın görüşüne aykırı olabilir.