Uluslararası İleri Endüstriyel Otomasyon Kongre ve Sergisi düzenlendi
Makine Sanayii Sektör Platformu üye derneklerden Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği tarafından (ENOSAD) MTG ana sponsorluğunda Uluslararası İleri Endüstriyel Otomasyon Kongresi ve Sergisi düzenlendi.
4-5 Aralık 2014 tarihlerinde Pendik Greenpark Hotel’de düzenlenen kongrede Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği ve Makine Tanıtım Grubu Başkanı Adnan DALGAKIRAN konuşma yaptı. Kongre kapsamında çeşitli sunum ve söyleşiler ve MTG’nin de katıldığı paneller düzenlendi.
Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği (ENOSAD); kuruluşunun 10. yılında ülke ekonomisinin geleceği adına ciddi katkılar sunacağından yola çıkarak, “Uluslararası İleri Endüstriyel Otomasyon ve Sergisi”ni gerçekleştirdi. Bu alanda ülkemizde gerçekleşecek olan ilk organizasyon olmasıyla da önem arz eden kongrenin basın toplantısının İslam Bilim ve Teknoloji Müzesi’nde yapılmasının özel bir anlamı var. Müze, çağımızdan yüzlerce yıl önce keskin zekâsı ile elektrik kullanmadan sadece su ve mekanik parçalarla çalışan makineler yapmış ve günlük hayata geçirmiş olağanüstü bir bilim insanı olan El-Cezeri’nin otomasyon çizimlerine ve çalışmalarına ev sahipliği yaptı. 13. yüzyılda ilk robotu yaparak çalıştırdığı kabul edilen sibernetik bilgini El-Cezeri’ye bu mirasın öncüsü olarak sahip çıkan ENOSAD, o zamandan günümüze teknolojide gelinen noktanın Endüstri 4.0’a nasıl ulaştığını da gözler önüne sererek, sektörel ve tarihi anlamda heyecan verici bir zamanda yolculuk duygusu yaşatıyor.
Toplantıda ayrıca; dünyaca ünlü robot teknolojileri firması KUKA’nın otomasyon robotu da gazetecilerle bir araya gelerek, hünerlerini sergiledi. Gerçekleşecek kongre hakkında bilgi veren; ENOSAD Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Sami Ömeroğlu: ”Kongredeki ana tema, yakın gelecekte özellikle üretim sektöründe Endüstri 4.0 (Siber Fizik Sistemler) temelinde atılacak yeni adımlara dair bildiri sunumları, söyleşi ve panellerdir. Kongrenin ana hedefi ülkemizin uluslararası rekabet gücü için mutlak koşul olan “üründe kalite ve üretimde verimlilik amaçlı akıllı makinalar” da dahil ileri otomasyon teknolojileri alanında farkındalığı arttırmak olmuştur.
Kongrenin ana hedef kitlesi, ulusal ve uluslararası alanda üretim sektöründe ve Ar-Ge odaklı akıllı makinalar, ileri sistemler ve endüstriyel otomasyon geliştirme mühendisleridir” diyerek etkinlikten beklenen diğer önemli bir katkının da, otomatik kontrol ve ileri endüstriyel otomasyon konusunda kurum, kuruluş ve akademisyenlerin sunacağı bildiri ve sunumlar olduğunu sözlerine ekledi.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir:
Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın
görüşüne aykırı olabilir.